Web Analytics
 

Reacties

De leedmeter: welk verlies is erger? — 5 reacties

 1. Ik denk dat de leedmeter alleen werkt bij de verliezen van een persoon, maar niet om verliezen van verschillende personen te vergelijken. Dus jouw vergelijking tussen het verlies van je vader en van je dochter is heel legitiem en klopt, omdat jij de enige bent die dat werkelijk kan vergelijken. Het verlies van jouw vader voor jou vergelijken met het verlies van mijn vader voor mij snijdt geen hout. Wij voelen elkaars verlies niet echt.
  Nog los dat ik het ook een zinloze competitie vind, want die opmerking van David klopt heel erg: winnen op de leed meter is heel erg verliezen.

 2. De man van een collega was ongeneeslijk ziek en zou sterven. En toen overleed mijn zoon opeens. Toen die collega me condoleerde zei ze: een kind verliezen is erger dan je partner verliezen.
  Een hele tijd later heb ik haar hier op aangesproken en heb ik gezegd dat ze zoiets nooit meer mocht zeggen. Dat van haar was een drama, dat van ons ook. Het is geen wedstrijd.

 3. Ik vind de gemiste bruiloften ook niet echt meetellen…. ten eerste die twee hebben elkaar nog én hun geld nog ;)…..
  De leed-meter is onzin als het gaat om elkaars verlies, dat kun je niet vergelijken/ voelen/ weten.
  Wel is een kind verliezen heel anders op de ” leedmeter” dan een ouder.

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>