Gaat dit helpen? Of is het slecht voor me?
Last updated on oktober 17th, 2024 at 04:13 pm
Lucy Hone verloor haar dochtertje Abby door een auto ongeluk. In de podcast Hidden Brain hoor je haar verhaal. Lucy is dus een ervaringsdeskundige als het gaat om verlies, maar daarvoor deed ze al onderzoek naar veerkracht na ingrijpende levensgebeurtenissen.
Rouwen zit vol keuzemomenten
In deze podcast aflevering van Hidden Brain zegt Lucy Hone dat rouwen vol keuzemomenten zit. Eén van de voorbeelden die ze geeft is de rechtszaak tegen de man die het ongeluk waarbij haar dochtertje omkwam veroorzaakte. Lucy Hone stelde zichzelf de vraag:
‘Is naar de rechtszaak gaan goed voor me, of slecht voor me?’
Gaat dit mij helpen in mijn poging om het verlies van Abby te overleven? Lucy en haar besloten allebei dat de rechtszaak bijwonen hen niet zou helpen. Lucy concludeerde dat haar aandacht en energie bij haar zonen moest zijn. Dat voelde als een beter gebruik van haar tijd.
Stel jezelf de vraag: Is dit goed of slecht voor me?
Een ander voorbeeld van rouwen en keuzes maken is Lucy’s neiging om op Instagram naar oude foto’s van haar dochter Abby te kijken. Als ze zich daarin verliest en zichzelf betrapt stelt ze zich de vraag:
‘Helpt dit mij of is het slecht voor me?’
En dan vervolgde ze met de gedachte: ‘Wees goed voor jezelf. Leg die telefoon weg.’ Lucy Hone vertelt dat deze praktische vraag haar heeft geholpen om haar eigen pad te vinden in Het Land van Rouw.
Zelf luisteren naar Hidden Brain?
Podcast Hidden Brain: episode Healing 2.0: Life After Loss
Lucy Hone’s boek
Binnenkort mijn review van dit boek.
Het is denk ik een vraag die voor heel veel dingen geldt: is dit goed voor je of niet? Maar juist in tijden van rouw kun je zo’n vraag heel makkelijk ‘vergeten’ te stellen aan jezelf, denk ik.
Pingback:Be kind to yourself - Reis door het land van rouw