Web Analytics
 

Reacties

Troost – ‘Veul better!’ — 8 reacties

  1. Ja, die vergelijking met een mijnenveld is een mooie. Ik probeer(de) altijd te onthouden dat het voor die ander ook lastig is om de juiste woorden te vinden en dat het goed bedoeld is, maar dat komt niet altijd zo over.

  2. Wat mooi! Toen ik je stukje begon te lezen dacht ik: Oe! Toen mensen in mijn omgeving ditzelfde zeiden na de dood van mijn Lief werd ik erg boos. Hoezo – heeft hij het nu beter? Ik wil hem terug!!! Maar mooi dat je het verschil ziet – soms is het wél het goede om te zeggen, en soms is – precies hetzelfde – verkeerd om te zeggen…. En nu ik zelf ziek ben – en een stuk ouder dan toen H. overleed – realiseer ik me steeds weer dat mensen vaak ook gewoon verlegen zijn met de situatie, en vanuit die verlegenheid soms het verkeerde zeggen. Ik herinner me nog goed – na de dood van mijn moeder, 40 jaar geleden – een tante die me “feliciteerde” bij de condolenancebijeenkomst. Het feit dat zij zo in de war was hielp mij enorm – en is me altijd bijgebleven!

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>