Daarom was het zo stil op Huisvlijt…

verlies van een kind

Ken je het gezegde:

‘De mens lijdt dikwijls het meest voor het lijden dat hij vreest, doch dat nooit op komt dagen?’

De onderliggende boodschap is om blij te zijn met wat er is. Je geen zorgen te maken over dingen die misschien toch nooit gebeuren!

Maar soms gebeurt er wel degelijk iets heel ergs.

Vorige week woensdag op 10 augustus is onze dochter Lucy, geboren Jan, overleden.

Morgen zul jij er niet zijn – Marinus van den Berg

‘Morgen zul jij er niet zijn
en overmorgen niet
dan zal ik je missen
niet minder maar meer

Morgen zul jij er niet zijn
en overmorgen niet
alles zal anders verdergaan
niet met maar zonder jou

Morgen zul jij er niet zijn
en overmorgen niet
dan zal ik verdergaan
niet zonder maar met jou

Morgen zul je er niet zijn
en overmorgen niet
wie je was gaat met mij
zo zal ik met jou verdergaan.’

Mijn verdriet is peilloos diep.

Maar wij dragen Lucy in ons mee.

Zo blijft ze altijd bij ons.


Ontdek meer van Reis door het land van rouw

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

162 reacties

 1. Lieve Nicole,
  Al héél veel jaren lees ik dagelijks je blogs. Er zijn veel verschillen tussen ons: jij de nuchtere en sportieve Achterhoekse; ik de Bourgondische Antwerpse. Maar ik wil je blogs nooit missen. Ik vind het fijn als je over huis, tuin en gezin schrijft en bewonder je om je mooie slanke lijn en als moeder van 5 kinderen. Ik leefde mee bij het overlijden van je geliefde vader (ik heb mijn ouders ook verloren) en lees tussen elke regel het gemis.
  Maar dit nieuws sloeg in als een bliksemschicht en greep mij recht naar het hart.
  Lieve Nicole, het verlies van een kind zou geen enkele ouder mogen dragen. Het is zo onwezenlijk, dat is toch niet te geloven. Er zijn geen woorden voor – en ik kan er ook vinden. Zelfs je geloof zal je nauwelijks kunnen helpen, enkel samen zijn in de warmte van je gezin geeft wat houvast.
  Ik wil alleen nog zeggen dat het gedicht van Marinus van den Berg prachtig is.
  Sterkte voor jou en je familie,
  Liefs,
  Greet

   1. Als ik met iets kan helpen, laat het dan zeker weten. Iedereen is anders, verwerkt het ook op een andere manier.
    Je bent waarschijnlijk verbaasd over de vele reacties van mensen die je nog nooit gehoord of gesproken hebt maar wel trouw 2x daags je blogs lezen en ook intens verdrietig zijn om wat je moet meemaken.
    Ik kan me voorstellen dat het voor jou heel raar moet aanvoelen om plots terug over conditioner, tuinkabouters, fitbits e.d. te gaan bloggen . Over je verdriet praten is zeker ook OK, de meeste mensen hebben al heel wat moeten incasseren in hun leven. Doe datgene waar jij je goed bij voelt en wat jij denkt dat goed is voor jezelf.
    Je lezers dragen je een warm hart toe, dat heb je zeker al gemerkt.
    Liefs,
    Greet

 2. Nicole, ik zit hier met tranen voor jullie. Ik volg je al zo lang dat het lijkt alsof ik je ken. Ik maakte me zorgen, door de stilte, maar dat het zo afschuwelijk was had ik me nooit kunnen voorstellen.

  Lieve Nicole, ik wens jullie alle sterkte en kracht en zegening toe.

  Veel liefs,

  Anke

 3. Lieve Nicole, ik zit hier met tranen voor jullie. Ik volg je al zo lang dat het wel lijkt alsof ik je ken. Wat afschuwelijk vind ik dit voor jou en je gezin. Natuurlijk maakte ik me zorgen om de stilte maar dat het zó erg was had ik nooit kunnen vermoeden. Ik wens jou en de jouwe alle sterkte, kracht en zegening in deze tijd.

  Veel liefs,

  Anke

 4. Ach lieve Nicole, wat een vreselijk bericht. Ik ben er helemaal een beetje onthutst van en vind het zo erg voor jullie! Het leven kan hard zijn en soms gebeuren er onvoorstelbare dingen. Zij is nu ‘aan de andere kant’ en hopelijk is het daar goed en zijn er mensen om haar op te vangen (denk ik wel, weet ik eigenlijk wel zeker).
  Ik wens jou, en ook jullie als gezin, heel veel sterkte.

 5. Beste Nicole,

  Elkaar kennen doen wij niet, maar ik lees sinds jaren jouw blog waarvan ik dacht dat het iets anders was. Ik heb je nooit gewist en altijd met interesse gelezen ook al verschillen onze werelden van elkaar. Ik ben 65 jaar en 2 zoons van 41 en 38 jaar. Dan dit nieuws te lezen. Hartverscheurend! Gecondoleerd en ik wens jou met alle gezinsleden heel veel sterkte voor nu en straks. Een kind verliezen is zo intens, daar zijn geen woorden voor. Nogmaals veel kracht en sterkte.

 6. Lieve Nicole, wat vind ik dit verschrikkelijk voor jullie. Heel heel veel sterkte toegewenst. Ik zou willen dat ik iets voor jullie kon doen. Weet dat ik aan jullie denk.

 7. Nicole en familie, wat een vreselijk bericht. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies. Woorden schieten even tekort bij mij. Wat ik al eerder las: dit zou geen ouder mee mogen maken. Maar broers en zussen ook niet. Virtuele hug.

 8. Lieve Nicole, ik wil jou en je gezin alle sterkte toewensen die je nodig zult hebben om dit verschrikkelijke verlies en verdriet te dragen en te verwerken.
  Het was zolang stil op je blog dat ik al bang was dat er iets ergs gebeurd was, maar dit, een kind moeten verliezen is wel het allerergste. Nogmaals alle sterkte, Leon

 9. Wat intens verdrietig om je kind te verliezen. Gecondoleerd.
  Het gedicht is prachtig. Ik kende het niet, maar het verwoordt zo goed, dat iemand die overleden is, toch bij je blijft.

 10. Ik ben er stil van….wat ongelofelijk verdrietig. Ik hoop dat je ergens de kracht vandaan kunt halen om dit te dragen! Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

 11. Och Nicole, wat een verdriet. Ik was ook een beetje ongerust maar ik hoopte nog dat het een technische storing was, waardoor het stil bleef op huisvlijt… mijn oprechte deelneming… Heel veel sterkte voor jou en jouw gezin. Ik brand een kaarsje voor je.

 12. Ik heb zo vaak gekeken of er nog geen nieuwe blog was en ik maakte me echt zorgen om de stilte. Maar dit is het afschuwelijkste wat je als moeder mee kunt maken. En ik weet het helaas uit ervaring. Heel veel sterkte in het gemis, wat iedere dag een beetje erger wordt en een deel van je leven is geworden. Ik hoop dat je het samen met je man en kinderen mag dragen.

 13. Er zijn geen woorden die jullie verdriet kunnen verzachten, maar misschien helpt het wel dat er mensen zijn die aan jullie denken. Gecondoleerd.

  Love As Always
  Dimario

 14. Ik kan de woorden maar moeilijk vinden, niets troostends kan ik vinden op dit moment eerlijk gezegd, wens veel liefde voor jou en je familie

 15. Gecondoleerd! Ik las al lang mee zonder te reageren, maar ik waardeer je blogs erg.
  En dit kan ik niet met alleen lezen aan me voorbij laten gaan.
  Sterkte!

 16. Lieve Nicole,dit is het ergste wat een mens kan mee maken,ik wens je heel veel sterkte en liefde en kracht met elkaar,de enige troost is dat God weet waar je door heen gaat,en God kan zeker troost bieden als je daarvoor je hart opent,Hij is de alwetende..veel sterkte in deze hele moeilijke periode.

 17. Ik reageer eigenlijk nooit op je blogs, maar lees ze graag.

  Op deze wilde ik toch graag reageren om jou en je gezin heel veel sterkte te wensen. Je kind verliezen lijkt me een van de moeilijkste dingen in het leven.

 18. Ik zit stil….. met tranen in mijn ogen.
  Het ergste, allerergste is gebeurd.

  Wat dapper om dit te delen.
  Ik heb geen woorden….

  X

  Voor jou en je gezin wordt gebeden.

 19. Ooh de nachtmerrie voor iedere moeder.
  Hier zijn geen woorden voor.
  Wat is dit vreselijk voor jullie.
  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met het overlijden van jullie dochter.

 20. Wat een verschrikkelijk intriest bericht.
  Door je blog is het net of ik je ken en ik wens jou en je geliefden alle sterkte, kracht en wijsheid om dit peilloze verdriet te verwerken.

 21. Lieve, lieve Nicole,
  Met een grote schok en intens verdriet lees ik je bericht. Ik heb het op mij moeten laten inwerken met stromende tranen over mijn wangen. Wat een intens verdriet en gemis moeten jullie doorstaan. Ik kan niet de juiste woorden vinden. Via deze weg wil ik jullie heel veel sterkte wensen met jullie verlies en hopelijk vinden jullie veel steun bij elkaar. Mijn gedachten zijn bij jullie.
  Lieve groet, Janie

 22. Lieve lieve Nicole,
  Met een grote schok en intens verdriet lees ik je bericht. Ik heb het even op mij moeten laten inwerken met stromende tranen over mijn wangen. De juiste woorden vinden met dit grote verlies lukt mij niet. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen en hoop dat jullie samen veel steun bij elkaar mogen vinden.
  Lieve groetjes Janie

 23. Beste Nicole,
  Ik heb zo vaak gekeken of er al een nieuwe blog was en was ongerust dat het zo lang stil bleef. Maar dat het zo erg was, had ik niet kunnen denken. Van harte gecondoleerd met dit diepe verlies. Dit is het ergste wat een moeder overkomen kan en ik spreek helaas uit ervaring. Heel veel sterkte als het gemis iedere dag erger wordt en er een soort van heimwee ontstaat. Maar dat gevoel ken je al door het verlies van je vader. Probeer het samen met je man te dragen. Dat is zo belangrijk!
  Hartelijke groet van Marjan.

 24. Lieve Nicole,

  Ik volg je al jaren, en ik heb er geen woorden voor hoe vreselijk ik dit voor jullie vindt. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht.

  Liefs
  Mevrouw Williams
  Mirjam

 25. Oh dit is verschrikkelijk.
  Ik zoek naar woorden, woorden die troost en steun kunnen bieden.
  Maar ik heb alleen maar een leeg gevoel vanbinnen.
  Er zijn ook geen woorden die deze pijn voor jou kunnen wegnemen of verzachten.
  Hoe pijnlijk het ook is, blijf over haar praten. Deel mooie herinneringen met je omgeving.
  Cindy

 26. Wat ga ik nu schrijven…lieverd ik weet het echt niet….wat een mooi gedicht….wat een vreselijk nieuws….ik geef je een hele dikke knuffel en hou jou even een tijdje dicht tegen mij aan….en ben stil…liefs Ria

 27. Oh Nicole wat een verschrikkelijk bericht.
  Weet gewoon niet wat te zeggen. Stekte is … wat moet je met stekte als je je kind moet missen. Je kind overleeft. Het ergste wat je als ouder kan overkomen.
  In gedachten bij je..

 28. Oh, wat vreselijk, het verliezen van een kind …… Ik weet niet wat te schrijven anders dan dat ik jou, je man en jullie kinderen heel veel sterkte toewens! Nu weet ik ook waarom het hier zo stil was …..

 29. Beste Nicole, Ik reageer nooit, maar dit bericht blijft de hele tijd in mijn hoofd zitten. Verschrikkelijk wat jullie is overkomen. Gecondoleerd met jullie dochter en zus. Heel veel sterkte en kracht gewenst om dit verlies te dragen.
  Weet dat er aan jullie gedacht wordt.
  Liefs Merel

 30. Gecontroleerd….heel erg om te lezen.ook ik met een traan in mijn ogen. Al twee dagen weet ik niet wat ik moet zeggen. Geen woord dekt de lading. Heel veel kracht toegewenst.

 31. Lieve Nicole,
  Ik lees net dit bericht, met tranen in mijn ogen. Wat een immens verdriet. Er zijn weinig woorden van troost, het enige waar ik aan denk is dat jullie dochter door jouw vader omarmd zal worden.
  Ik wens jou en je gezin heel veel moed en kracht.
  Veel liefs, Anita

 32. Dit nieuws snijdt door mijn ziel. Ik vind het zo erg voor jullie. Hopelijk vinden jullie een weg. Niemand kan je vertellen hoe. Ik denk aan jullie.

 33. Deze tekst bracht mij troost bij het overlijden van een dierbare. Misschien helpt het jullie ook, ook al is het verdriet nu nog erg rauw. Wat vreselijk… Ik heb er geen worden voor, ik denk aan jullie…

  Tomorrow, I will continue to be.
  But you will have to be very attentive to see me.
  I will be a flower, or a leaf. I will be in these forms and I will say hello to you.
  If you are attentive enough, you will recognize me, and you may greet me.
  I will be very happy.

  – Thich Nhat Hanh

 34. Lieve Nicole,
  Ik heb geen mooie woorden…ik heb helaas niet eens woorden van Troost.
  Ik kan jullie alleen veel sterkte wensen, met dit verschrikkelijke verlies.
  Lieve groetjes, Franca.

 35. Lieve Nicole, ik heb me een beetje teruggetrokken uit het blog wereldje maar jij en jouw blog hebben speciaal plekje in mijn hart en zo kreeg ik dit bericht dan toch mee. Wat een schrik en wat ontzettend verdrietig. Als ouder wil je toch niets anders dan je kinderen een heel lang en gelukkig en gezond leven zien hebben, en niet bij eigen leven hun overlijden meemaken. Maar helaas is dat niet altijd zoals het gaat en is het leven ook niet maakbaar. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte. Veel liefs van (voorheen) mamalien

 36. Wat een heftig nieuws! Ik had wel door dat je even offline was. Dit lijkt me het ergste wat je als moeder en gezin kan overkomen. Heel veel sterkte!

 37. “No parent should have to bury their child.” ~ Theoden (Lord of the Rings)
  Hier moest ik aan denken toen ik je bericht las. Wat een vreselijk groot verdriet. Ik wens jou, je man en je kinderen sterkte en troost toe.

 38. Nicole, ik zie het nu pas en ik weet niet wat ik moet zeggen. Er zijn geen woorden voor. Ik wens jou en je gezin enorm veel sterkte en mocht ik iets kunnen betekenen, trek dan maar aan de bel. Liefs, Frédérique

 39. Dit bericht had ik niet eerder gezien, wat verschrikkelijk! Veel sterkte toegewenst, juist ook in deze tijd als de mensen om je heen hun leven weer opgepakt hebben en jullie nog dagelijks geconfronteerd worden met het verlies.

Geef een reactie