Ben ik nu onkwetsbaar?

onkwetsbaar

Vlak na het overlijden van onze dochter Lucy was er een moment waarop ik dacht:

‘Nu ben ik onkwetsbaar. Het allerergste dat me zou kunnen overkomen is gebeurd. Nu kan niets mij meer raken. Erger kan het niet worden.’

Maar toen herinnerde ik me dat ik nog vier kinderen heb.

En toen voelde ik me kwetsbaarder dan ooit…

kwetsbaar

Vergelijkbare berichten

21 reacties

  1. Ik denk dat het altijd erger kan. Dat is wel mijn ervaring, alleen niet altijd. Sommige gebeurtenissen zijn minder erg dan wat we al eens meemaakte. Maar we zullen altijd kwetsbaar blijven.
    Je kinderen en je man zullen je nodig hebben, maar jij zeker ook hun. Verlies dus ook jezelf niet uit het oog.

  2. Toen onze jongste zoon overleden was, waren we heel erg bang om onze oudste zoon ook te verliezen. Of erger nog: dat manlief en ik zouden overlijden, zodat oudste helemaal alleen achter zou blijven.

  3. Als ouder zijnde ben je inderdaad heel kwetsbaar, helemaal als je je eigen kind overleefd. Ik hoop dat je veel steun hebt aan de rest van de familie.

  4. Ik denk dat het inderdaad het ergste is wat je kan overkomen. Laatst ontmoette ik een nichtje dat ik al sinds mijn kindertijd niet meer gezien heb. Haar 14-jarige dochter is 22 jaar geleden overleden. Dat heb ik destijds natuurlijk wel gehoord natuurlijk maar we hadden erg weinig contact. Ik ben van dat soort dingen altijd erg onder de indruk. Hoe mijn nichtje toch weer lacht. Een leuke dag met ons heeft. Hoe het leven toch gewoon doorgaat. Maar hoe dan? Want het gemis blijft. Altijd. Ik denk dat je nooit onkwetsbaar bent. Maar wel sterker dan je ooit had kunnen denken. Vooral voor je andere kinderen die je zo hard nodig hebben.

Geef een reactie