De tijd heelt niet alle wonden, maar…

Op mijn reis door Het land van rouw kom ik allerlei mensen tegen die me helpen.

Ze wijzen me verschillende paden om te bewandelen.

Ik verzamel ze, en deel ze graag met jullie.

Vandaag deze:

Tijd heelt niet alle wonden, maar je hebt wel tijd nodig

Dit keer een uitspraak van Wouter van der Toorn. Wouter van der Toorn verloor zijn zusje en is eigenaar van het bedrijf Bright Elephant. In de podcast Widowtalk zei hij:

‘Tijd heelt niet alle wonden, maar je hebt wel tijd nodig.’

Ik vond dit mooi gezegd. Want het is niet simpelweg zo dat naarmate de tijd verstrijkt de pijn minder wordt. Dat zegt ook neurowetenschapper en psycholoog Mary-Frances O’Connor in haar boek Het rouwende brein.

De tijd op zich heelt geen wonden.

Het is de kunst om te leren leven met het verlies door ermee te leven. Het te voelen. En dat heeft simpelweg tijd nodig. En het is dus zeker niet zo dat je na 1 jaar ‘klaar’ bent met rouwen.


Ontdek meer van Reis door het land van rouw

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Eén reactie

  1. Het is dit jaar 20 jaar geleden dat mijn vader overleed. Ik denk er de laatste tijd veel aan en vraag me dan ook af of de tijd alle wonden heelt. Geen idee, maar je hebt inderdaad die tijd wel nodig. Mooi gezegd!

Geef een reactie