Web Analytics
 

Reacties

10 x Hoe de periode na een overlijden lijkt op een kraamtijd — 25 reacties

 1. Vorig jaar is mijn man overleden. Toen zeiden we hier hetzelfde tegen elkaar. Onze dochter en ik waren erbij en toen ik later iets van die laatste minuten niet meer wist, kon zij het me vertellen. Dat is vaak met een bevalling net zo. Als ik iets niet meer precies wist, kon mijn man het me vertellen hoe het precies zat.

 2. Een goede vergelijking met een geboorte en kraamtijd!
  Wij hadden in mei, toen mijn ex-man en vader van mijn dochters overleed, een heel fijne uitvaartbegeleider.
  Dat was bij het overlijden van mijn vader en moeder wel anders.
  Een fijne uitvaartbegeleider of niet, deze periode heeft door de intense beleving ook zeker iets waardevols, je deelt onderling met je naasten heel veel liefde en emoties.

 3. Ik vind het een treffende vergelijking, zo heb ik dat ook ervaren. Hoe de wereld even heel klein is en zich concentreert rond die levensveranderende ervaringen. Hoe de tijd in het begin niet meer bestaat. En hoe langzamerhand er weer een beweging ontstaat die de wereld meer toelaat en groter maakt. En hoe onthutst en ontheemd je je daardoor kunt voelen.
  Alsof de wereld even helemaal nieuw is.

 4. Hoewel ik geen kinderen heb gekregen kan ik wat je beschrijft goed volgen en begrijpen. Ik vind het ontzettend knap met hoeveel veerkracht je toch dag voor dag doorgaat.

  Wat ik persoonlijk ontzettend moeilijk vind met het verlies van een dierbare is dat je leven letterlijk stil staat en in de buitenwereld zijn heel erg naar is voor mij. Ik wil iedereen stil zetten omdat ik het niet kan verdragen dat iedereen ‘gewoon maar door leeft en doet’….

 5. Raak omschreven. Met beiden ervaring. Een dierbare verloren, en vier keer een kindje op de wereld mogen zetten. En ondanks het verdriet van het verlies, ervaarde ik het als een heel bijzondere en mooie tijd. Zoveel liefde!

 6. Precies zo ervaar ik deze periode na het overlijden van onze zoon.
  Er is voor mij heel erg een leven voor en na.

  De reacties van de meeste mensen vind ik hartverwarmend maar er zijn ook mensen die heel nieuwsgierige vragen stellen over de toedracht van het overlijden en dat vind ik pijnlijk en moeilijk om mee om te gaan.

 7. En die voor en na blijven….
  Het leven staat stil, de wereld rondom draait gewoon door. Dat vond ik heel pijnlijk en schrijnend, maar ook logisch natuurlijk.
  Fijn dat je zoveel hulp en luisterende oren krijgt.
  Ik weet niet of het lukt dit te verzenden, blijkbaar verdwijn ik vaak uit de reacties.

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>