Rouw doet letterlijk pijn…

rouw doet pijn

Ik voel het letterlijk knagen en branden in mijn buik…

Het verdriet om Lucy.

Soms is de pijn bijna ondraaglijk.

Hij is er altijd.

Eventjes soelaas

Hardlopen helpt een beetje. Dan verdwijnt de pijn even wat naar de achtergrond en haal ik opgelucht adem. Dan is het als een wee die haar hoogtepunt bereikt en weer wegebt.

Dan is het even wat zachter in mijn buik.

Tot de volgende.

Leestip

Op de site van De Correspondent kwam ik een uitgebreid artikel tegen over de lichamelijke kant van rouwen: Hoofd, schouders, knie en teen – je hele lijf rouwt


Ontdek meer van Reis door het land van rouw

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vergelijkbare berichten

31 reacties

 1. We zijn met vakantie in de Achterhoek (Hengelo) en fietsen wat in het rond. Zo nu en dan moet ik aan je denken en denk dan misschien woont ze hier wel ergens in de buurt of loopt ze hier haar rondje.
  Vandaag las ik dat jullie een groot verdriet hebben. Wat erg. Gecondoleerd en heel veel sterkte.

 2. Natuurlijk voel je dat constant, maar is ook nog te vers, te rauw. En iedereen rouwt op zijn eigen manier. Er is geen goed of slecht. Het kan helpen om terug te gaan naar de mooie, lieve, fijne herinneringen. Er zijn heel veel mensen die aan jou en je gezin denken. Misschien helpt dat ook. Liefs

 3. Lieve Nicole, geef jezelf de tijd, al zou je die nu wel vooruit willen duwen,maar rouw kost tijd en ruimte. Ik wens je alle sterkte die je maar nodig hebt❤️

 4. Lieve Nicole, ik lees je bericht over het overlijden van Lucy. Wat ontzettend erg. Ik lees je blogs al jaren en dat geeft het gevoel alsof ik je goed ken. Vreselijk dat je/jullie dit hele erge moeten meemaken. Veel sterkte en kracht voor jou en je gezin.

 5. Ja, rouw doet zeker pijn. Jullie dochter is nog maar pas overleden en er staat geen tijd voor rouw. Je moet echt door rouw heen en rouw komt in golven. Opeens krijg je ook met emoties te maken die je nooit gekend hebt, dat hadden wij tenminste.

 6. De pijn van de rouw is de prijs die we moeten betalen voor de liefde die we hebben gedeeld met die éne dierbare mens. Jouw lieve kind.

  Het zou niet mogen gebeuren, dat je als ouders een kind verliest. Heel veel sterkte voor jullie als ouders.
  Liefs, Alice K.

 7. Het ergste wat ouders kan overkomen is het verlies van een kind. Machteloos ben je en wordt gek van verdriet. Ooit zullen de scherpste kantjes wat vervagen zodat de pijn wat draaglijker wordt. Weg zal het verdriet echter nooit gaan. Ook bij ons niet, inmiddels 36 jaar geleden toen ons dochtertje overleed.

 8. Hoe vreselijk dit voor jou. Ik heb een vreemde tip: neem paracetamol, drie of viermaal daags twee tabletten. Houd dit een poosje vol. Ik hoop dat het wat verlichting geeft.

 9. Het doet inderdaad veel pijn daar weet ik alles van. Elke dag nog hier. Maar een kind verliezen is ook heel erg en ook mijn gedachten zijn bij jullie en wens jullie ook heel veel sterkte toe. En zoals vele hier al schreven, neem de tijd ervoor en druk het niet weg. Maar denk ook aan de fijne herinnerineringen.
  Liefs, Tine en een warme knuffel.

 10. Lieve Nicole,

  Wat erg voor jullie het moeten missen van Lucy.
  Ik hoop dat de herinneringen troost mogen geven.

  Ik ken je niet persoonlijk, maar ik brand elke avond een kaarsje, deze avond voor jou.

  Liefs en sterkte,
  Hilly

 11. Ik weet niet wat ik zeggen moet. Dat hoeft ook niet. Wel dat rouw zo verschillend is per mens. Je kinderen zullen anders rouwen dan jij. Je man ook. Ik heb therapie genomen omdat ik vastliep met rouwen.

  Ik neem je mee om voor te bidden, Nicole.
  Je bent niet uit mijn gedachten.

Geef een reactie