Rouwen is als een olifant eten

rouw

Rouwen is als een olifant eten.

Dat kan alleen in kleine stukjes.

Rouwen is als een olifant eten

Ik zie ons gezin nog zo aan de keukentafel zitten met de begrafenisondernemer in augustus 2022. De grond was onder onze voeten weggeslagen, maar we moesten van alles regelen voor de uitvaart.

Ik herinner me dat ik toen aan de bekende meme: ‘Hoe eet je een olifant?’ dacht. En hoe de enorme taak die voor ons lag, het overlijden van onze dochter Lucy overleven, me dáár aan deed denken. Bij zoiets groots en overweldigends is er maar één ding dat je kunt doen om te overleven.

Kleine stapjes/hapjes nemen.

Kleine stapjes

Elke ochtend is zo’n klein stapje het dekbed van me afduwen en opstaan. Gevolgd door andere kleine stapjes zoals naar beneden lopen, mijn hardloopkleding aantrekken, ontbijten, mijn blogs bijwerken en gaan hardlopen. Later op de dag is een klein stapje dat ik koffiezet en 30 minuten ga zitten mijmeren. ’s Middag is een klein stapje dat ik fruit klaarmaak en de was opvouw.

Het fijne aan kleine stapjes is dat ze niet groot hoeven te zijn ; )

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie