Web Analytics
 

Reacties

Teveel bagage: ik ga het klooster in. Soort van. — 14 reacties

 1. Wat goed van je! Een moedige stap in het onbekende, helemaal met jezelf, maar ook even niet meer de schijn op hoeven te houden, aardig en verstandig hoeven te zijn, maar ook geen afleiding meer. Ik ben heel benieuwd hoe het je zal vergaan. Zelf ben ik voornemens om een dezer weken een kleine retraite te houden. Gewoon thuis, vier dagen of zo, zoveel mogelijk in stilte. Ik ga denk ik het boek ‘De burcht’ bestuderen. Dat staat al jaren in mijn kast, maar ik ben er nog nooit echt aan toegekomen. Het is geschreven door Caroline Myss en het is een moderne weergave van het boek van Teresa van Avila, de mystica. Het is een innerlijke reis door de vertrekken van je ziel. Ik vind de adventstijd altijd zo’n mooie periode voor dit soort dingen.

 2. Ik kan me voorstellen dat je even helemaal niets wilt.
  Maar is er een balans te vinden? Dat je toch nog 1 of hooguit 2 dingen doet om ook nog ruimte over te houden voor iets naast je verdriet.

 3. Ik vind dit een lastig dilemma. Want het is goed om je gevoel te volgen, maar je terugtrekken uit álles wat je eigenlijk ook altijd leuk vond, neigt ook naar depressie. En juist om daar uit te komen is het ook goed om hier en daar iets te doen wat je energie geeft.

  Voor mij is het juist een eyeopener dat als ik teveel afspraken vermijd, het niet goed met me gaat en ik op een andere plek iets moet veranderen. Dat niets doen het dan ook niet altijd beter maakt.

  Ik wens je veel wijsheid toe en een goed gemoed.

 4. Lieve, lieve Nicole. Doe wat goed voor jou is. Luister naar je lijf en je hoofd. Volgens mij is het daar echt tijd voor. Alles afzeggen neemt niet weg dat je je misschien af en toe bedenkt en denkt; ik ga wel naar dansles of naar een vriendin. Mij helpt t enorm die vrijheid die ik zelf gecreeerd heb. Er komen inzichten binnen. Laat je door niemand op andere gedachten brengen als dit is wat jij wil. Heel veel liefs.

 5. Dis is zo herkenbaar voor mij. Onze zoon is tegelijk met Lucy gestorven en ik heb mijn oude leventje heel snel weer opgepakt.

  Afgelopen 2 weken had ik griep en alle afspraken afgezegd, ik vond dit zo heerlijk en voelde me zo rustig.

  Ik weet nog niet wat ik ga doen, de opmerking van Schrijver zet mij ook wel aan het denken.

  Sterkte in elk geval.

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>