Rouwproces: de Detective fase!

rouwproces detective faseWie kent ze niet: de zogenoemde fases van een rouwproces.

Maar waarom heeft niemand het ooit over De Detectivefase?!

Rouwproces: De Detectivefase

Alles wil ik weten! Het hoe, het waar, het waarom en het hoezo. En wie zei wat, en wanneer en hoe?! En hoe ging dat dan?

Psychologische autopsie

Zoveel vragen heb ik.

Als een soort detective voer ik een psychologische autopsie uit, op zoek naar antwoorden.

Antwoorden waarvan ik begrijp dat ik ze waarschijnlijk nooit allemaal zal vinden.

Berusten in een stuk onwetendheid is ongetwijfeld een volgende fase.

De fase van ‘Hoe nu verder.’

N.B. Mijn man heeft deze detective fase overigens totaal niet.

Vergelijkbare berichten

14 reacties

  1. Volgens mij is deze fase vooral één die overdenkers doormaken. Ik herken hem en geloof mij, het is een hele zware omdat de antwoorden nooit zullen komen.

  2. Ik geloof niet zo in die fases. Dat wil zeggen: ik denk wel dat het fases zijn, maar ik geloof niet zo in die volgordes die je overal leest. Volgens mij doorloopt iedereen zijn/haar eigen volgordes en fases. Ik snap jouw fase denk ik wel, maar hij lijkt me behoorlijk pittig. Liefs!

  3. Ik kan me deze fase heel goed voorstellen. Ik ben ook een ‘doorploeger’. Ik wil alle antwoorden hebben. Maar misschien vind je ze niet allemaal. Sterkte.

  4. Doet me denken aan The Year of Magical Thinking van Joan Didion dat ik onlangs las.
    Haar man en dochter stierven kort na elkaar en in het boek pluist ze alles uit wat eraan vooraf ging en hoe alles in zijn werk ging, soms van minuut tot minuut. Ik kon me niet voorstellen dat je dat allemaal zou willen weten, maar zij beschreef zichzelf als iemand die “het monster graag recht in de bek ziet”. Ongetwijfeld werkte het voor haar, al was het alleen maar omdat ze zo toch iets kon doen met iets waaraan feitelijk niets meer te doen was.

  5. Ik herken het. Consulteerde zelfs een medium. Tot ik besefte,dat voor mij het missen door weten niet minder werd. Misschien helpt het jou wel

  6. Het blijft moeilijk,maar alle antwoorden ga je niet krijgen,die kent God alleen,en misschien,ook dat is niet zo zeker kom jij er ook nog ooit achter,maar hoop daar niet op anders wordt je teleurgesteld. Vertrouw op God alleen.

Geef een reactie